I träningssammanhang har ordet funktionellt varit hett i ganska många år. Att träna funktionellt är grejen. Men vad betyder det då?
Den vanligaste beskrivningen är att man tränar styrka i rörelser istället för specifika muskler. Träningen ska också vara ändamålsenlig.

För Funktionell träning och livsstil så innebär ordet funktionellt inte bara att just träna funktionellt.
Det innebär att det även ska vara fungera/vara funktionellt i ditt, dina barns, och din familjs liv.

Vi tror att många tänker mycket på träning, kost och hur man ska/bör leva för att vara hälsosam, frisk, och förhoppningsvis leva ett långt liv. Oftast är det så att om, och men, kommer i vägen för själva förverkligandet av de där tankarna.

”Om jag bara hade tid att åka till gymmet”
”Jag borde springa/gå/cykla/göra situps men det är så tråkigt”

Vi vill att träningen ska få plats i ditt liv, utefter hur ditt liv ser ut. Vi vill inspirera till att träna effektivt, i förhållande till vår dyrbara tid,  och naturligtvis för kroppen och inte minst för själen.

Vi vill inspirera och utbilda dig till att kunna träna hemma eller i grupp med just funktionella redskap som bygger styrka, explosivitet, kondition, koordination, smidighet och balans samtidigt. Att genom att veta varför du vill träna, inspirera, utbilda och coacha vad du ska träna.
Först då anser vi att vi uppnått den bästa funktionella träningen!